Hemsida för användaren
Google webbgbg.se

Shared eller delad server

Är en ganska ekonomisk lösning för många genom att dela samma webserver drar du ned kostnader som ip adress, hantering och skötsel av webplatsen.

Oftast får varje webplats en egen partition och kan då själv hantera sin egen webbplats och alla script som ligger på denna. Sedan ligger det ju förstås en systemadministration som tillhandahålls av ägaren. Delad server är populärt bland användare som vill slippa hålla i allt för mycket utan bara kunna ägna sig åt att skriva och designa sin plats. Idag har du ju massor av tekniker för att hantera partitioner eller webbplatser ute på nätet vilket gör att du får mer plats idag än för bara några år sedan. Med en egen delad server har du möjlighet att sälja webhotells paket till många och har oftast bättre möjlighet att administrera utan för mycket kodande. Delad webplats kan konfigureras på två sätt. Antingen genom IP baserad dedikerad hosting där användarna får varsin ip adress där du har möjlighet att registrera ditt domännamn till en bestämd ip adress. Med namnbaserad menas att väldigt många domäner delar på samma ip adress vilket oftast är billigare och något som har använts väldigt länge. Det finns några nackdelar med namnbaserad server som delas och det är att de är inte lika säkra som ip baserade. Även om du kör SSL(vill säga din webbadress startar med https:) så får du inte en lika säker webplast då frågan(handshake) som sänds till servern, vilken delas av många, besvaras från den gemensamma servern. Det finns några lösningar som SNI vilket står för Server Name Indication och tillåter många protokoll att användas på samma server samtidigt som du kan använda en IP adress utan att avslöja alla domännamn på samma server.

bra for dig som vill fa igang din email snabbt
FS data
får igång din email snabbt. Tar kanske någon timma efter att du ändrat dns för att din email fungerar som förut. Du blir tvungen att gå in och aktivera email, skriva nya lösenord, konfigurera din klient på datorn men sedan är den igång. Otroligt användbart. En annan fördel är den snabba linan du har till servern. Du laddar upp massor med filer på ingen tid alls. Här har du 20 Gb plats i baspaketet som kostar 149:- per månad. Du kan lägga hur många domäner du vill på kontot, här finns hemsidespaket med vilken du skapar din egna webbplats på 5 minuter. Det vill säga här ligger färdiga designer med sidor för e-butik, formulär, gästbok och allt du kan tänkas behöva. Du har även tillgång till 60 stycken MySQL databaser, har möjlighet att använda linux samt windows på samma konto. Mycket användbart om du skall lägga upp andras hemsidor och tjäna ditt levebröd på webbutveckling, design eller e-butik. Supporten är av hög klass och du har alltid tillgång till proffessionell hjälp om du har frågor. Rekommenderas för dig som behöver ett tillförlitligt webbhotell med support. Beställ här>>>
Här hittar du iftast de billigaste se-domänerna. FS-data tar endast 45:- per år. Se mer här>>>

Här finns flera lösningar för dig att komma igång med din e-handel. Integrerade bokförings, tidrapport och lönesystem.

Beställ här>>>

Dedikerad server för 695:-

billigaste egna servernHyr en dedikerad server på FS-data
Troligen den billigaste dedikerade servern du kan få i Sverige just nu. Beställer du med 2 årigt avtal får du servern för 695:- per månad(exlusive moms).

FSdata är berömda för deras fiberanslutningar vilket gör att din server är snabb och du slipper vänta på upload och uppdateringar.

Kontakt Sitemap eller sidkarta