Driv ditt IT-företag från ett workspace

Driver du ett eget och mindre IT-företag är den klassiska lösningen att du själv hyr en mindre lokal i ett industriområde. Har du tur har du en eller till och med ett par grannar i lokalerna intill. Och kanske hälsar ni på varandra när vägen korsas på väg till era bilar som är parkerade utanför era respektive kontor. I övrigt spenderar du den största delen av din arbetstid helt själv i din lokal, med undantag för enstaka kundbesök som inträffar högst en eller par dagar varje månad.

Som väl är förändras tiderna och idag finns det ett betydligt större utbud av kontorslösningar för dig som driver ett eget IT-företag. En lösning som har blivit mycket populär är att hyra ett kontor eller en arbetsplats på ett workspace, det vill säga ett större kontor där man delar i vart fall en del av sin kontorsyta med andra företagare. Efterfrågan på workspace var stigande före Covid och den har närmast exploderat därefter.

Val av kontorshotell

När du ska välja kontorshotell för din verksamhet ska du använda dig av en etablerad och seriös aktör som Helio, ett företag som dessutom har ett mycket stort utbud av workspace runtom i landet. Att workspace har blivit så populärt har tyvärr lett till att det finns ett antal oseriösa aktörer på marknaden, vilket kan stå dig dyrt. Hyr du ditt kontor hos Helio kan du vara säker på att du får en alltigenom helprofessionell kontorslösning, dessutom till bra och korrekta villkor.

Hyresavtalets utformning

När du hyr en traditionell lokal måste du oftast hyra lokalen under en längre period och som regel binder du upp ditt företag för en tid om minst tre år. Detta är något som du inte behöver göra när du hyr ett kontor hos Helio eller andra seriösa aktörer. Som regel hyr du ditt kontor löpande med uppsägningstid på en eller högst ett par månader. Det innebär att du inte tar några risker med långvariga avtal och kan snabbt säga upp ditt hyresavtal om det skulle behövas.

Kostnaderna för kontorshotell

Kostnaderna för att hyra en arbetsplats eller ett mindre kontor på ett workspace är oftast lägre än att hyra ett traditionellt kontor. Dessutom ska tilläggas att läget oftast är mycket bättre samtidigt som i princip allt ingår. Hos Helio ingår till exempel wifi, kaffe och frukt samtidigt som du har tillgång till konferensrum och även en reception där personalen till exempel tar emot dina eventuella besökare. Kort sagt – med ett workspace får du allt som ett vanligt kontor kan erbjuda, och en hel del till, dessutom till ett minst lika bra pris.