Skaffa en smart laddbox

Data- och IT-tekniken går framåt och utvecklingen inom elbilsindustrin likaså. Att ha en laddbox hemma är nästan ett måste för den som valt att skaffa elbil och med en smart sådan blir det både enklare och billigare att ladda sin elbil. Med en laddbox från Tibber kan man spara en hel del pengar när man laddar bilen.

Fjärrstyr hemmet och bilen

Allt fler prylar blir datoriserade och uppkopplade till wifi. Det innebär att allt fler prylar går att fjärrstyra, vilket är ett bekvämt alternativ för den som vill ha en lite bekvämare tillvaro. Man blir inte lika beroende av att man måste befinna sig på plats för att kunna starta eller stänga av exempelvis tvättmaskinen. Istället kan den fjärrstyras via en app eller sättas på timer.

Även om elbilarna är väldigt nya på marknaden, har utvecklingen ändå gått väldigt snabbt. Det gäller bland annat laddboxarna, som numera går att koppla upp till wifi. Laddboxen Easee från Tibber är en sådan laddbox. Med hjälp av dess smarta funktioner, kan man ställa in laddboxen att ladda elbilen när det passar en själv. Det kan till exempel vara under natten då elen är som billigast, eller under en viss tid på dygnet.

Laddboxar som Easee är ett förslag på prylar som gör vardagen lite enklare. Att göra sitt hem smartare på olika sätt, kan nämligen bidra till att man får mer tid över till annat. Att skaffa en smart dammsugare, gräsklippare, tvättmaskin och diskmaskin bidrar till att man inte blir lika beroende av att vara hemma för att manuellt starta eller stänga av prylarna. Det kan även vara en investering att skaffa ett smartare hem då bostaden blir mer attraktiv på bostadsmarknaden i samband med en försäljning. Men man kommer långt med att enbart installera en Easee laddbox till elbilen.